Kinderveiligheid


Voorkom ongelukken in huis
Een ongeluk zit in een klein hoekje

SecuCare is er niet alleen voor senioren, maar we denken ook aan de kleintjes! Want een ongeluk in huis zit in een klein hoekje 

en is dus zo gebeurd.


Per jaar raken duizenden kinderen in huis gewond. De oorzaken variëren van beknelling, elektrocutie tot vergiftiging, vallen en verbranden.


Veel van die ongelukken kunnen eenvoudig worden voorkomen met SecuCare producten die speciaal voor dit doel zijn ontwikkeld.

Ongelukken in de keuken

Verbrandingen bij kinderen gebeuren vaak in de keuken. Dat komt door het omvallen of omtrekken van een pan van het fornuis of aanrecht tijdens het koken.

Maar er schuilt ook in andere hoeken van de keuken gevaar, want kleine kinderen zijn erg nieuwsgierig en gaan graag op onderzoek uit. Ze hebben geen benul van gevaar en stoppen echt alles in hun mond.  


Voorkom ongelukken. Zorg er voor dat openmaken en opklimmen van keukenkastjes niet mogelijk is. Maak uw keuken veilig. 

Verst(r)ikking

Bungelende gordijnkoorden vormen een serieus gevaar voor jonge kinderen. Ze kunnen erin verstrikt raken en in het ergste geval zichzelf zelfs wurgen!


Verplaats alle meubels zodat de bungelende koorden buiten bereik zijn of maak gebruik van een koordoproller. 


Omvallen van tv's

De tv's zijn tegenwoordig steeds groter. Wel eens gedacht aan hoe zwaar en gevaarlijk televisies voor kinderen kunnen zijn? 


Wat als zo'n bakbeest op een kind valt? Dat willen we niet weten, gevaarlijk!
Vingers tussen de deur

Vingerbeknelling is ontzettend pijnlijk. Het gebeurt in een fractie van een seconde en er is niets aan te doen. Of toch wel?

De deurstopper voorkomt beknelling van vingertjers bij het dichtklappen van de deur.


Stopcontacten beveiligen

Door stopcontacten te beveiligen, voorkomt u dat kinderen zijn of haar vingertjes in het stopcontact wurmen. Natuurlijk hoeft u niet het hele huis te beveiligen. 


Bescherm de stopcontacten op plekken waar het kind vaak komt of makkelijk bij kan, zoals in de woon- en slaapkamer.


Ook alle stopcontacten lager dan anderhalve meter vanaf de vloer kunt u beter beschermen. De stopcontactbeschermers van SecuCare beschermen uw kind en zijn gemakkelijk te bevestigen.