Dementie en veiligheid


Voorkom ongelukken in huis
Een ongeluk zit in een klein hoekje

Iedereen wil graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen, voor mensen met dementie helemaal. Een vertrouwde en herkenbare omgeving is voor hen erg prettig. Wel zo belangrijk dat de woning van de juiste hulpmiddelen is voorzien. 


Bij SecuCare hebben we speciale producten ontwikkeld die zowel voor kinderen als mensen met dementie toegepast kunnen worden.

 Scherpe hoeken

Scherpe hoeken kunnen vervelende verwondingen achter laten. De hoek van kasten, tafels en het aanrechtblad kunnen het best van een hoekbeschermer worden voorzien. Zo kunnen vervelende verwondingen voorkomen worden. 


Vallen

Mensen met dementie zijn wat gevoeliger voor valongelukken. Belangrijk om daar rekening mee te houden. Bij SecuCare hebben we een een aantal producten die valongelukken kunnen voorkomen.


Omvallen van tv's

De tv's zijn tegenwoordig steeds groter. Wel eens gedacht aan hoe zwaar en gevaarlijk televisies voor kinderen kunnen zijn? 


Wat als zo'n bakbeest op een kind valt? Dat willen we niet weten, gevaarlijk!
Vingers tussen de deur

Vingerbeknelling is ontzettend pijnlijk. Het gebeurt in een fractie van een seconde en er is niets aan te doen. Of toch wel?

De deurstopper voorkomt beknelling van vingertjers bij het dichtklappen van de deur.


Stopcontacten beveiligen

Door stopcontacten te beveiligen, voorkomt u dat kinderen zijn of haar vingertjes in het stopcontact wurmen. Natuurlijk hoeft u niet het hele huis te beveiligen. 


Bescherm de stopcontacten op plekken waar het kind vaak komt of makkelijk bij kan, zoals in de woon- en slaapkamer.


Ook alle stopcontacten lager dan anderhalve meter vanaf de vloer kunt u beter beschermen. De stopcontactbeschermers van SecuCare beschermen uw kind en zijn gemakkelijk te bevestigen.