5 Tips om uitglijden te voorkomen rond uw huis24 april 2023 - Blog


Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat we weer meer naar buiten gaan. De deur naar de tuin of het terras kan open. Genieten van de dagen de dagen waarin het langer licht is. Hoewel dit natuurlijk heel erg fijn is allemaal, is de kans op uitglijden en vallen ook groter. Daar hebben wij bij SecuCare over nagedacht en in dit blogartikel geven we de 5 beste tips om uitglijden te voorkomen. 


#1 Voorkom gladde tuin- en terrastegels

Gladde tuin- en terrastegels zijn de nummer 1 als het aankomt op het gebied van slipgevaar. Veeg dus regelmatig de bladeren er groene aanslag weg. Heeft u keramische tegels in de tuin of gang liggen? Dan hebben wij voor u een Anti-slip tegelspray in ons assortiment. De titanium vlokken zorgen ervoor dat wanneer de tegel nat is hij toch stroef aanvoelt. Deze spray maakt iedere keramische tegelvloer voor minimaal 5 jaar anti-slip.


#2 Traptreden, terrasopstapjes en drempels slipvrij maken

Traptreden, terrasopstapjes en drempels kunnen eenvoudig voorzien worden van anti-slip stickers. Bij SecuCare hebben we anti-slip stickers in diverse vormen en kleuren. Zo kunt u de stickers goed afstemmen voor de locatie waar u ze wilt gebruiken.


#3 Schoenen met een stevig profiel

Schoenen en slippers met een goed profiel zijn heel belangrijk om uitglijden te voorkomen. Veel ongelukjes gebeuren door loszittend schoeisel of schoenen en slippers met een te gladde zool. Comfort en goed passend schoeisel is van groot belang.#4 Hulp bij drempels

Drempels blijven een uitdaging om overheen te stappen. We hebben daarom een uitgebreid assortiment met drempelhulpen. Zowel met als zonder rollator biedt de drempelhulp een uitkomst. 


#5 Aanslag verwijderen van tegels en vlonders

Na een natte winter ontstaat er veel aanslag op de tegels en vlonders. Deze groene aanslag is erg glibberig en zorgt ervoor dat we snel kunnen uitglijden. Met de grote voorjaarsschoonmaak is het dus erg belangrijk om de tegels en vlonders grondig te reinigen. 


Tot slot willen we benadrukken dat het gebruik van anti-slipproducten van groot belang is. Door het toepassen van deze producten kunnen we het nodige letsel voorkomen en ervoor zorgen dat iedereen veilig en onbezorgd kan bewegen in verschillende ruimtes. Maar let ook altijd zelf goed op. Anti-slip producten verminderen de kans op uitglijden maar kunnen het natuurlijk nooit helemaal voorkomen.


Wilt u meer tips, hou dan onze website in de gaten, abonneer u op onze nieuwsbrief of like onze facebookpagina.


SecuCare, altijd een veilig gevoel


Aanmelden SecuCare nieuwsbrief

Gerelateerde blogs

Zorghulpmiddelen

Ik ga op vakantie en neem mee..


Ruim twee Ging u vroeger ook altijd op vakantie maar gaat u de laatste jaren nog maar weinig weg. Zonde, geniet juist van alle voordelen die reizen op oudere leeftijd u biedt.


Geplaatst op 1-08-2022