Struikelen over drempels

Oplossingen om valpartijen te voorkomen

Geen gevaarlijke drempels

Als je goed ter been bent is het nemen van iets simpels als een drempel gemakkelijk. Voor honderdduizenden mensen in Nederland is het echter niet zo eenvoudig. 


Bijvoorbeeld door bijkomende kwaaltjes of door een operatie waardoor het lopen tijdelijk iets minder goed gaat. 


Hoe dan ook: u wilt voor jezelf of voor uw ouders een veilige omgeving creëren. Zonder gevaarlijke drempels. Wat kun je doen? We zetten de mogelijkheden op een rij: 

Modulaire drempelhulp 

De modulaire drempelhulp is een systeem van losse elementen die u eenvoudig in elkaar kunt zetten, als een soort Lego. De kunststof elementen zijn voorzien van geïntegreerde anti-slip noppen waardoor uitglijden vrijwel uitgesloten is. 


U zet de drempelhulp vast op de vloer of drempel met de meegeleverde stickers en schroeven. Ideaal voor zowel buiten- als binnendeuren. 

Aluminium drempelhulp

De aluminium drempelhulpen zijn robuust en hebben als voordeel dat in elkaar zetten niet nodig is. U bevestigt de drempelhulp van uw keuze eenvoudig met schroeven aan de drempel. Zeer geschikt voor diverse hoogtes drempels. 


Ook een handige oplossing als u nog prima ter been bent. Deze is namelijk ideaal om een zware last makkelijk in of uit de schuur te krijgen zoals motoren (e-)fietsen en kruiwagens.

Drempelvervangers

Op zoek naar een oplossing voor de drempels bij binnendeuren? Dan zijn de drempelvervangers ideaal. Bij deze oplossing verwijdert u de bestaande drempels bij de binnendeuren. 


Over het ontstane gat worden de drempelvervangers bevestigd met schroeven. In brons en aluminium kleur, op een lengte van 95cm én eenvoudig in te korten. 

Drempelbruggen

Een andere mogelijkheid zijn de drempelbruggen. Deze bruggen zijn zeer geschikt als tijdelijke oplossing en legt u over de drempel heen. 


De deur kan niet meer dicht, dus u moet de hulp wel steeds verwijderen na gebruik. Maar omdat er geen aanpassingen nodig zijn maakt hem echter wel ideaal voor op vakantie of wanneer je op visite gaat.  

Drempelhulp Plus

De drempelhulp Plus staal biedt hulp bij het veilig overbruggen van een drempel of verhoging. 


Binnen en buiten toepasbaar, door de anti-slip noppen. De drempelhulp Plus is gemaakt van sendzimir verzinkt staal, wat een lange levensduur garandeert.


Voorkom struikelen over drempels

Gratis brochure

In deze gratis brochure geven wij u handige tips om valpartijen over een drempel te voorkomen.