Dementie en veiligheid


Voorkom ongelukken in huis
Een ongeluk zit in een klein hoekje

Iedereen wil graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen, voor mensen met dementie helemaal. Een vertrouwde en herkenbare omgeving is voor hen erg prettig. Wel zo belangrijk dat de woning van de juiste hulpmiddelen is voorzien. 


Bij SecuCare hebben we speciale producten ontwikkeld die zowel voor kinderen als mensen met dementie toegepast kunnen worden.

Stoten

Scherpe hoeken kunnen vervelende verwondingen achter laten. De hoek van kasten, tafels en het aanrechtblad kunnen het best van een hoekbeschermer worden voorzien. Zo kunnen vervelende verwondingen voorkomen worden. 


Vallen

Mensen met dementie zijn gevoeliger voor valongelukken. Belangrijk om daar rekening mee te houden. Bij SecuCare hebben we een een heel aantal producten die valongelukken kunnen voorkomen. Denk hierbij aan onze wandbeugels, douchestoelen en drempelhulpen.


Verlichting met sensor

Één van de grootste uitdagingen voor mensen met dementie is toch wel om de weg te vinden. Door desoriëntatie raken mensen met dementie vaak de weg kwijt of kunnen ze in huis geen enkele knop vinden of herkennen. Door de juiste verlichting kunnen zij beter plaatsen waar ze zich in huis bevinden.

Veilig opbergen

Het veilig opbergen van gevaarlijke spullen gaat gepaard met goede kast en lade beveiliging. Bij SecuCare hebben we diverse soorten sloten en afsluiters om toe te passen. Schoonmaakmiddelen, messen en scharen kunnen zo veilig opgeborgen worden.


Indicatie stickers

Om hulp te bieden bij de oriëntatie is het fijn om glow in the dark stickers toe te passen. Denk hierbij aan plaatsen zoals sleutelgaten, deurposten en wandbeugels. Het is fijn om mensen met dementie meer overzicht in de ruimte te geven.