Blog

We worden allemaal steeds ouder en iedereen woont steeds langer op zichzelf. Door het gebruik van hulpmiddelen zoals drempelhulpen, wandbeugels, douchestoelen en anti-slip producten woont u een stuk comfortabeler en vooral veiliger. Zo voorkomt u vallen en eventuele bijhorende blessures.


In onze blog posts vindt u handige tips hoe u (of uw ouders) langer veilig thuis kunnen wonen.

Nieuws van Intersteel
Intersteel, een totaalleverancier voor deur- en raambeslag, heeft met trots de succesvolle integraties van Post & Eger en Secu Products afgerond binnen haar bedrijfsstructuur. De integratie van de twee bedrijven bij Intersteel zorgt voor de levering van een totaal kwalitatief assortiment.
Toiletklapbeugel of wandbeugel, wat is het verschil?
Toiletklapbeugel en wandbeugel zijn beide hulpmiddelen die in de badkamer of het toilet worden gebruikt om ondersteuning te bieden aan mensen met beperkte mobiliteit of balansproblemen. Er zijn enkele verschillen tussen de twee, en de keuze tussen een toiletbeugel en een wandbeugel hangt af van de specifieke behoefte van de persoon en de situatie waar de beugel moet komen.
Hulp bij dementie: De weg vinden in uw eigen huis
Door desoriëntatie raken mensen met dementie vaak de weg kwijt of kunnen ze in huis geen enkele knop vinden of herkennen. Door de juiste verlichting en indicatiehulpmiddelen toe te passen kunnen we hen een handje op weg helpen. In deze blog zetten we de nodige indicatie hulpmiddelen voor u op een rij.
Hulp bij dementie: opbergen van gevaarlijke spullen.
Als zorgverlener voor iemand met dementie moet je ervoor zorgen dat gevaarlijke spullen veilig worden opgeborgen. Dit betekent dat scherpe voorwerpen, giftige stoffen, brandbare materialen en medicijnen goed achter slot en grendel geplaatst dienen te worden.
5 Tips om uitglijden te voorkomen rondom uw huis
Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat we weer meer naar buiten gaan. De deur naar de tuin of het terras kan open. Hoewel dit natuurlijk heel erg fijn is allemaal, is de kans op uitglijden en vallen ook groter. Onze 5 beste tips om uitglijden te voorkomen. 
Dé trend van dit moment: zwarte badkameraccessoires
Badkamertrends komen en gaan maar de trend van zwarte badkameraccessoires blijft zich voortzetten. Zwart in de badkamer is modern, stijlvol en eindeloos te combineren. We brengen heel wat uren door in de badkamer.
Ik ga op vakantie en neem mee...
Ging u vroeger ook altijd op vakantie maar gaat u de laatste jaren nog maar weinig weg. Zonde, geniet juist van alle voordelen die reizen op oudere leeftijd u biedt.