Hulp bij dementie: 

De weg vinden in uw eigen huis20 juli 2023 - Blog


Overprikkeling van de zintuigen kan erg verwarrend zijn voor mensen met dementie. Het is daarom echt prettig om een kamer veilig en overzichtelijk te maken. Één van de grootste uitdagingen is toch wel om de weg te vinden. Door desoriëntatie raken mensen met dementie vaak de weg kwijt of kunnen ze in huis geen enkele knop vinden of herkennen. Door de juiste verlichting en indicatiehulpmiddelen toe te passen kunnen we hen een handje op weg helpen. In deze blog zetten we wat handige hulpmiddelen voor u op een rij.


Verlichting met bewegingssensor

Verlichting kan helpen bij het verminderen van angst en verwarring die gepaard gaan met de duisternis. Daarnaast kan het ook helpen bij het vinden van de weg naar de badkamer of het toilet. Het veilig inrichten van de omgeving, zoals het verwijderen van losse kleedjes, en het plaatsen van goede verlichting, kan risico's op vallen en verdwalen verminderen. 

Bij SecuCare hebben we recent LED verlichting in het assortiment opgenomen. Verlichting is voor mensen met dementie heel erg belangrijk zodat ’s nachts makkelijk de weg naar het toilet kunnen vinden. Een combinatie van onze LED strip bedverlichting en een LED lamp met bewegingssensor kan hierbij helpend zijn. 


Indicatie door Glow in the Dark stickers

Bij SecuCare hebben we diverse stickers in het assortiment. De SecuCare Glow in the Dark stickers bieden hulp bij het vinden van lichtknoppen, afstandsbedieningen en sleutelgaten. Naast de Glow in the Dark stickers hebben we ook een Glow in the Dark strip in het assortiment. Deze strip is ontworpen voor onze wandbeugels maar zijn natuurlijk ook voor andere doeleinden te gebruiken.


Klok met verlichting

Mensen met dementie zijn vaak de dagen en tijd geregeld kwijt. Een klok die een duidelijke dag en tijdsaanduiding heeft kan daarbij goed helpen. Zo is er meer overzicht en structuur.Hulpmiddelen voor het uitvoeren van hobby’s

Hobby’s zijn heel erg belangrijk om te kunnen ontspannen met een bezigheid waar iemand heel erg blij van wordt. Voor mensen met dementie heel erg belangrijk om zich op deze manier te kunnen uiten. Om goed te kunnen zien bij het uitvoeren van de bezigheid is de SecuCare loeplamp uitermate geschikt. Ideaal om goed te kunnen handwerken, schilderen of een spelletje te spelen.


Bent u benieuwd welke veiligheidshulpmiddelen u nog meer kunt toepassen om uw naaste bij dementie te ondersteunen? Lees dan hier verder op onze blog.


Wilt u meer tips, hou dan onze website in de gaten, abonneer u op onze nieuwsbrief of like onze facebookpagina.


SecuCare, altijd een veilig gevoel


Aanmelden SecuCare nieuwsbrief

Gerelateerde blogs

Zorghulpmiddelen

Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat we weer meer naar buiten gaan. De deur naar de tuin of het terras kan open. Genieten van de dagen de dagen waarin het langer licht is.


Geplaatst op 24-04-2023

Zorghulpmiddelen

Als zorgverlener voor iemand met dementie moet je ervoor zorgen dat gevaarlijke spullen veilig worden opgeborgen. In deze blog delen we enkele tips om gevaarlijke spullen op een veilige manier op te bergen.


Geplaatst op 2-06-2023

Zorghulpmiddelen

Ruim twee Ging u vroeger ook altijd op vakantie maar gaat u de laatste jaren nog maar weinig weg. Zonde, geniet juist van alle voordelen die reizen op oudere leeftijd u biedt.


Geplaatst op 1-08-2022