Hulp bij dementie: 

opbergen van gevaarlijke spullen.2 juni 2023 - Blog


Als zorgverlener voor iemand met dementie moet je ervoor zorgen dat gevaarlijke spullen veilig worden opgeborgen. Dit betekent dat scherpe voorwerpen, giftige stoffen, brandbare materialen en medicijnen goed achter slot en grendel geplaatst dienen te worden. Veel van de veiligheidshulpmiddelen die voor kleine kinderen worden toegepast kunnen ook voor mensen met dementie worden toegepast. In deze blog delen we enkele tips om gevaarlijke spullen op een veilige manier op te bergen.


Tip 1

Houd alle gevaarlijke spullen buiten het zicht en bereik van de persoon met dementie. Dit kan betekenen dat er kasten en lades afsluitbaar gemaakt moeten worden.


Tip 2

Maak gebruik van sluitingen op kasten en lades om ervoor te zorgen dat de persoon met dementie geen toegang heeft tot gevaarlijke spullen. Bij SecuCare hebben we daarvoor o.a de kastdeur grendel, schuifsluiting, veiligheidshaak of het magneetslot in het assortiment.


Tip 3

Zorg ervoor dat je medicijnen op een veilige en afsluitbare plaats bewaart.Tip 4

Houd schoonmaakmiddelen en andere giftige stoffen op een veilige plaats en bewaar ze in de originele verpakking.


Tip 5

Plaats scherpe voorwerpen zoals messen, scharen en vorken op een plaats waar de persoon met dementie niet bij kan komen.


Tip 6

Verwijder brandbare materialen zoals lucifers en aanstekers uit het zicht en bereik van de persoon met dementie.


Tip 7

Afsluiten van de gaskraan. Alleen koken kan voor mensen met dementie best gevaarlijk zijn. Helemaal wanneer er gebruik gemaakt wordt van een gasstel.  dan is het aan te raden de gaskraan dicht te draaien.


Het is belangrijk om regelmatig te controleren of gevaarlijke spullen veilig zijn opgeborgen en zo nodig aanpassingen te maken. Zo zorg je ervoor dat je naaste met dementie veilig blijft en zich in een veilige omgeving bevindt. Bekijk ons volledige veiligheidsproducten hier.


Wilt u meer tips, hou dan onze website in de gaten, abonneer u op onze nieuwsbrief of like onze facebookpagina.


SecuCare, altijd een veilig gevoel


Aanmelden SecuCare nieuwsbrief

Gerelateerde blogs

Zorghulpmiddelen

Ik ga op vakantie en neem mee..


Ruim twee Ging u vroeger ook altijd op vakantie maar gaat u de laatste jaren nog maar weinig weg. Zonde, geniet juist van alle voordelen die reizen op oudere leeftijd u biedt.


Geplaatst op 1-08-2022

Zorghulpmiddelen

5 Tips om uitglijden te voorkomen rond uw huis


De deur naar de tuin of het terras kan open. Genieten van de dagen de dagen waarin het langer licht is. Hoewel dit natuurlijk heel erg fijn is allemaal, is de kans op uitglijden en vallen ook groter. 


Geplaatst op 24-04-202

Zorghulpmiddelen

Dé trend van dit moment: zwarte badkameraccessoires


Badkamertrends komen en gaan maar de trend van zwarte badkameraccessoires blijft zich voortzetten. Zwart in de badkamer is modern, stijlvol en eindeloos te combineren.


Geplaatst op 24-04-2023