Toilet hulpmiddelen

Comfortabel naar het kleinste kamertje

Voorkom uitglijden

Toiletten zijn meestal laag en daarom moet u flink door de knieën om te kunnen gaan zitten. Ook het opstaan is vaak moeilijk. 


Gelukkig zijn er eenvoudige hulpmiddelen om naar het toilet te gaan een stuk comfortabeler te maken. 

Toiletverhoger 

Toiletverhogers maken uw toilet nét even dat beetje comfortabeler. Zo hoeft u veel minder door de knieën te gaan om te gaan zitten. En het opstaan gaat ook veel makkelijker.


De toiletverhoger wordt door middel van de meegeleverde klemmen eenvoudig vast gezet aan de bestaande toiletpot. 


Bent u van plan om op vakantie te gaan? Geen probleem. U neemt  de bril gewoon mee, losmaken gaat eenvoudig. 

Toiletbeugels

Toiletbeugels zijn ideaal voor meer steun tijdens het gaan zitten en opstaan. Door ze langs het toilet neer te klappen, kunt u veel comfortabeler en veiliger gaan zitten en staan. 


De stevige metalen beugels worden in de achterwand bevestigd met grote schroeven. Heeft u een vrijstaand toilet? Dan adviseren wij aan beide kanten een toiletbeugel te plaatsen.


Wandbeugels

Ook wandbeugels zijn een optie. Deze handgrepen zorgen voor extra stabiliteit en zelfstandigheid. Zo voelt u zich veilig in uw eigen huis!Veilig in de nacht

Wist u dat het heel vaak voorkomt dat mensen vallen als ze 's nachts naar het toilet gaan? Vaak komt dit door slechte verlichting, het niet gebruiken van een bril en/of stok en de invloed van slaapmiddelen.

Voorkom dat u struikelt of valt in de nacht. 


Toiletkussen

Wilt u net iets comfortabeler zitten op uw verhoogde toilet?  Dan is een toiletkussen een optie voor u.


Een toiletkussen verhoogt het zitcomfort van de toiletverhoger. Het gebruikte materiaal voelt behaaglijk aan en voorkomt ''koude'' schok bij het zitten. Het wordt sterk aanbevolen bij decubitus.